Vi glæder os til at se dig i vores butik i Jyllandsgade, hvor vi deler lokaler med Esbjerg Bryghus' ølshop.

Om os.

Sort Cirkel er en specialbutik i Esbjerg, som fokuserer på nye vinyludgivelser og luksuskaffe samt udstyr og tilbehør.

Vi fører også et mindre udvalg af brugte vinyler og vi opkøber og bytter gerne. Vi tilbyder desuden vinyltilbehør såsom rengøringsmidler, opbevaring, børster og slipmats.

Vores navn kommer af vores kærlighed til de sorte cirkler; vinylpladen og kaffen i koppen.

Vinyl.

Vi bestræber os på at have en aktuel butik med et skarpt og varieret udvalg med musik fra ind- og udland. Vores udvalg er fokuseret, så vi hele tiden kan få plads til nyt.

Vi er altid med på en lytter og vi bestiller meget gerne din nye favoritplade hjem, hvis vi ikke allerede har den i butikken.

Vi gør også en dyd ud af at have pladerne i butikken på udgivelsesdagen når det er muligt og fejrer dem på behørig vis.

Kaffe.

Vi tilbyder et unikt udvalg af helbønnekaffe fra nogle af Europas bedste mikroristerier samt udstyr og tilbehør til kaffebrygningen.

Månedligt udskiftes vores sortiment, så hylderne er fyldte med sæsonens friskristede kaffevarianter. Derfor er der ofte noget nyt til sanserne i form af enten kaffe eller musik.

Vi elsker at lytte til ny musik og smage ny kaffe, og har selv savnet et sted i byen, som tør at udfordre og inspirere disse sanser.

Vi fører blandt andet vinyltilbehør fra AM Denmark og Audio Anatomy. Kaffeudstyr fra Hario og AeroPress samt kaffe fra blandt andet Bonanza, Good Life, Ideal, Kolonel, Koppi, Man vs Machine med flere. Kaffeudvalget varierer fra måned til måned.

Kaffe og tilbehør.

Vi elsker kaffe og vi elsker at smage ny kaffe fra spændende mikroristerier. Derfor har vi næsten altid forskelligt, friskristet kaffe på hylderne.

Sort Cirkel er en levende butik med et konstant skiftende udvalg. Derfor varierer kaffeudvalget naturligvis også fra måned til måned — så forelsk dig ikke for hurtigt, for i morgen er favoritbønnen måske væk igen.

Udover kaffebønnerne, fører vi også et bredt udvalg af udstyr til kaffebrygningen. Hario og AeroPress er to af vores favoritmærker og vi fører næsten alle deres produkter.

Vintage Hi-Fi.

I Sort Cirkel vil vi gerne slå et slag for, at holde liv i vintage grammofoner – særligt fra danske Bang & Olufsen, da de efter vores mening mestrede balancegangen mellem form og funktion bedre end nogen anden.

Sommetider tager vi også andre grammofoner ind, hvor funktion er vigtigere end form. Forhør os derfor gerne hvis der er noget særligt du søger.

Vi ser alle grammofoner efter med et kritisk øje og giver dem en kærlig hånd, så de igen kan snurre og spinde som i deres velmagtsdage.

Også i denne kategori varierer sortimentet fra måned til måned, så kig ind og se hvad vi har på hylderne. I galleriet ses nogle af de maskiner, som vi allerede har givet en kærlig hånd og langet over disken.

Bag disken.

I Sort Cirkel finder du Philip bag disken, som kommer fra et hjem med klaver, vinyl på grammofonen og god kaffe på kanden. Philip guider dig på vej, hvis du mangler lidt vejledning eller inspiration.

Philip er uddannet musiker og driver til dagligt sit kreative design- og lydbureau 10 Fingers. Han er også aktiv musiker i Big Sky Country og Above Above og har dermed rig erfaring med musik- og vinylproduktion.

Kærligheden til kaffen kommer gennem Philips bedsteforældre, som drev kolonialforretningen Rehkopff’s eftf. i Esbjerg fra 1961 og frem til 1986.

Åbningsfest.

Den 23. juli 2022 fejrede vi åbningen af Sort Cirkel med vinyl, kaffe og livemusik. Recorder Recorder og Martin Meincke gav begge mini-koncerter i Bryghusets gårdhave.

Vi håber at afholde mange lignende arrangementer i samarbejde med Esbjerg Bryghus, med fokus på ny og spændende musik.

Se stemningsvideo