De fire grundlæggere

Grundlæggelsen

Esbjerg Bryghus og ølbar blev grundlagt i 2020 i et samarbejde mellem Ølværket og InWaves Craftbeer med målet om at bringe det gode øl ud til alle i Esbjerg og omegn, samt at være et socialt omdrejningspunkt for alle øl- nørder/elskere.

Vores Ølbar i Jyllandsgade 14D åbnede for gæster i juni 2021 og endelig i januar 2022 kunne man i bryghuset foretage det første bryg i de helt nye og moderne bryggerifaciliteter.

Historien indtil videre

I efteråret 2020 overtog vi det gamle Carl Graff-blikkenslagerværksted i Jyllandsgade 14D. Overtagelsen blev påvirket af Covid-19, men også strenge regler til bygningsregulativer og omkategorisering af lokalerne. Det var derfor først den 7. juli 2021, at vi endelig kunne slå dørene op og for alvor byde gæsterne indenfor i vores Ølbar.

Ønsket er at skabe et lokalt bryghus og ølbar for esbjergensere, turister og ølnørder, hvor der kan serveres både eget øl, øl fra andre lokale bryghuse, samt spændende øl fra både ind- og udland.

Gårdhave og indgang til Taproom

Gårdhaven

105 år senere

18. januar 2022 lavede vi det første bryg i det “nye Esbjerg Bryghus” — åbnet 105 år efter, at det oprindelige Esbjerg Bryghus lukkede ned i 1917.

I dag består Esbjerg Bryghus af Bryggeri, Taproom (ølbar), Ølshop (ølbutik) samt smagelokalet Ølstuen, hvor vi kan afholde Ølsmagninger og som også kan bruges til festlokale.

Den nye generation

Vi ønsker med Esbjerg Bryghus at skabe et lokalt samlingssted, hvor atmosfæren er uformel og hyggelig. Vi værner om vores håndværk og det gode øl, men anerkender at ikke alle er til de kolde gyldne dråber, men foretrækker en god kop kaffe, vin eller sodavand.

Vores ambition er at få noget af verdens bedste øl til Esbjerg, men også noget af Danmarks bedste. Vi har alt på hanerne, fra verdenskendte bryg til mindre lokale bryggerier. Det er også vores ambition at skabe noget af Danmarks-, måske verdens bedste øl.

Bryghuset under opbygning

Baglokalet i vores Taproom

Bryghus — ikke madhus

Vi serverer ikke mad, men vi laver meget gerne samarbejder med de mange lækre restauranter, madsteder og foodtrucks, som er eksperter i at lave lækkert mad, der passer til vores øl.

I vinteren 2022 begyndte vi at samarbejde med Esbjerg Streetfood og det er nu muligt at bestille mad fra sin telefon og få leveret direkte til bordet. Udbringning er med i prisen. Scan blot QR-koden for enden af bordet og vælg et måltid.

Det er desuden også tilladt at medbringe sin egen mad på Esbjerg Bryghus — så længe der tages hensyn til andre og at man rydder op efter sig selv.

Bordbooking eller booking af ølsmagning er muligt her.

Spis i Esbjerg