De fire grundlæggere

Grundlæggelsen

Esbjerg Bryghus og ølbar blev grundlagt i 2020 i et samarbejde mellem Ølværket og InWaves Craftbeer med målet om at bringe det gode øl ud til alle i Esbjerg og omegn, samt at være et socialt omdrejningspunkt for alle øl- nørder/elskere.

Vores Ølbar i Jyllandsgade 14D åbnede for gæster i juni 2021 og endelig i januar 2022 kunne man i bryghuset foretage det første bryg i de helt nye og moderne bryggerifaciliteter.

Historien indtil videre

I efteråret 2020 overtog vi det gamle Carl Graff-blikkenslagerværksted i Jyllandsgade 14D. Overtagelsen blev påvirket af Covid-19, men også strenge regler til bygningsregulativer og omkategorisering af lokalerne. Det var derfor først den 7. juli 2021, at vi endelig kunne slå dørene op og for alvor byde gæsterne indenfor i vores Ølbar.

Ønsket er at skabe et lokalt bryghus og ølbar for esbjergensere, turister og ølnørder, hvor der kan serveres både eget øl, øl fra andre lokale bryghuse, samt spændende øl fra både ind- og udland.

Gårdhaven og indgang til Taproom

Gårdhaven

105 år senere

18. januar 2022 lavede vi det første bryg i det “nye Esbjerg Bryghus”. Åbnet 105 år efter, at det oprindelige Esbjerg Bryghus lukkede ned i 1917.

I dag består Esbjerg Bryghus af Bryggeri, Taproom (ølbar), Ølshop (ølbutik) samt vores lokaler Ølstuen, VIP rummet, eller Loungen, hvor vi kan afholde Ølsmagninger og som også kan bruges til fester, receptioner og firmaarrangementer.

Den nye generation

Vi ønsker med Esbjerg Bryghus at skabe et lokalt samlingssted, hvor atmosfæren er uformel og hyggelig. Vi værner om vores håndværk og det gode øl, men anerkender at ikke alle er til de kolde gyldne dråber, men foretrækker en god kop kaffe, vin eller sodavand.

Vores ambition er at få noget af verdens bedste øl til Esbjerg, men også noget af Danmarks bedste. Vi har alt på hanerne, fra verdenskendte bryg til mindre lokale bryggerier. Det er også vores ambition selv at skabe noget af Danmarks bedste øl.

Bryghuset under opbygning

Taproom

Ejerskiftet i 2024

Efter 3 års fælles ejerskab, takkede tre af bryghusets fire ejere af og overdrog deres ejerandele til Lars Glindemann, for at dedikere mere tid til deres forpligtelser udenfor Esbjerg Bryghus.

At opstarte og drive en type virksomhed som Esbjerg Bryghus, har sine omkostninger og det kræver en del ressourcer, ikke mindst på den tidsmæssige front med blandt andet familie- og fritidsliv samt fuldtidsjobs.

Derfor valgte Michael Madsen, Carsten Nielsen og Mikkel Ammitzbøll at træde ud af Esbjerg Bryghus ApS i foråret 2024 og sælge deres ejerandele til Lars Glindemann.

Lars Glindemann vil fortsætte med at lede virksomheden med samme passion og engagement som altid.

Bryghus — ikke madhus

Vi serverer ikke mad, men vi laver meget gerne samarbejder med de mange lækre restauranter, madsteder og foodtrucks, som er eksperter i at lave lækkert mad, der passer til vores øl.

I vinteren 2022 begyndte vi at samarbejde med Esbjerg Streetfood og det er nu muligt at bestille mad fra sin telefon og få leveret direkte til bordet. Udbringning er altid gratis, når du er gæst på Esbjerg Bryghus. Scan blot QR-koden for enden af bordet og vælg et måltid.

Det er desuden også tilladt at medbringe sin egen mad på Esbjerg Bryghus — så længe der tages hensyn til andre og at man rydder op efter sig selv.

Kender du ikke byens restauranter, kan du altid finde et god udvalg via knappen herunder.

Bordbooking eller booking af ølsmagning er muligt her.

Spis i Esbjerg

Loungen

Vadehavskysten

Esbjerg - en del af Vadehavskysten

Er du gæst i Esbjerg, kan vi anbefale dig at besøge hjemmesiden vadehavskysten.dk og downloade appen, som indeholder alt du skal bruge for at navigere rundt, i både Esbjerg, men også resten af vores fantastiske destination ved Vadehavet.

I appen og på hjemmesiden Oplev Esbjerg, vil du få informationer om kommende events, attraktioner, aktiviteter, shopping, spisesteder, kunst og kultur samt overnatningsmuligheder i vores område.

Besøg Vadehavskysten