6. maj 2024

Ejerskifte på Esbjerg Bryghus

Efter 3 års fælles ejerskab, takker 3 af bryghusets 4 ejere af og overdrager deres ejerandele til Lars Glindemann, for at dedikere mere tid til deres forpligtelser udenfor Esbjerg Bryghus.

Esbjerg Bryghus blev grundlagt i 2020 i et samarbejde mellem Ølværket og InWaves Craftbeer af hobbybryggerne Lars Glindemann, Mikkel Ammitzbøll, Carsten Nielsen og Michael Madsen. Vores fælles bryghus har fra start været tiltænkt som et socialt samlingssted med udbredelse af gode øloplevelser som udgangspunkt. Vi er utroligt ydmyge og glade for den opbakning, vores gæster har vist os. Siden vores etablering har vi med stolthed oplevet, at flere og flere esbjergensere har fået et tilhørsforhold til vores sted og vi har i de senere år udvidet forretningen fra udelukkende at være bryggerifaciliteter med tilhørende taproom til nu også at rumme en ølshop, nye serveringstanke, smage-/mødelokaler samt en udvidet gårdhave og en række andre tiltag.

Dette har kun været muligt, fordi opbakningen til Esbjerg Bryghus har været stor i markedet, både fra forbrugerne og fra byens virksomheder. At opstarte og drive en type virksomhed som vores, har dog også sine omkostninger og det kræver en del ressourcer, ikke mindst på den tidsmæssige front med bl.a. familie- og fritidsliv samt fuldtidsjobs. Derfor har Michael Madsen, Carsten Nielsen og Mikkel Ammitzbøll nu valgt at træde ud af Esbjerg Bryghus ApS og sælge deres ejerandele til Lars Glindemann. 

Michael Madsen: “Det har været en fantastisk rejse med Esbjerg Bryghus, men det er nu tid for mig at fokusere på min forretning, Madsens Lopperi, og mine andre interesser uden for ølverdenen.”

Carsten Nielsen: “At være en del af Esbjerg Bryghus har været en utrolig oplevelse og jeg er meget stolt af det sted vi, sammen med vores fantastiske personale, har opbygget. Ud over at det har været en stor fornøjelse at kunne servere vores øl og samtale med vores gæster, har det været fantastisk for mig at se min passion for kunst og musik udfolde sig gennem quizzer, koncerter og de mange andre kulturtilbud vi har haft på Bryghuset gennem de seneste 3 år. Efter at have lagt mange fritimer hernede de seneste 3 år, er det nu det rette tidspunkt for mig at prioritere tid med min familie og venner, samt mit job som skolelærer på Præstegårdsskolen.”

Mikkel Ammitzbøll: “Jeg er utrolig stolt af det, vi har opnået med Esbjerg Bryghus, men jeg har gennem de seneste måneder kunne mærke at det er vigtigt for mig at give mere tid til mine politiske engagementer i SF, kultur & fritidsudvalget og som byrådsmedlem og mit arbejde som lærer.”

I lyset af dette ejerskifte vil Lars Glindemann den 1. maj 2024 overtage alle ejerandele i Esbjerg Bryghus og fortsætte med at lede virksomheden med samme passion og engagement som altid.

Lars Glindemann udtaler: “Jeg er dybt taknemmelig for det partnerskab, jeg har haft med Michael, Carsten og Mikkel. Deres visioner og engagement har været afgørende for at forme Esbjerg Bryghus til det, det er i dag. Jeg ønsker dem alt det bedste i deres fremtid, og vi er fast besluttede på at fortsætte med at levere fremragende craftbeer og unikke oplevelser til vores gæster og borgere her i Esbjerg.”

Michael, Carsten og Mikkel vil takke esbjergenserne for den store opbakning og den fælles ølrejse som de tre allerede startede i 2013 under Ølværket i Læsøgade 5 i et nedlagt automobilværksted. Et projekt der hurtigt voksede sig større og senere udviklede sig til en drøm om at skabe et taproom, hvor det var muligt at sælge de gyldne dråber. Slutteligt vil de også sende en tak til deres bedre halvdele og familier som har ydet en fantastisk støtte og ikke mindst givet dem muligheden for at udleve en drøm om et øleventyr og give deres bidrag til at udbrede det gode øl til Esbjerg og esbjergenserne. 

Samtlige i og omkring Esbjerg Bryghus vil takke Michael, Carsten og Mikkel for deres store engagement og utrolig vellidte personligheder. De vil for altid være en stor del af Esbjerg Bryghus’ DNA og forhåbentlig får vi dem stadig at se på den anden side af baren og som fremtidige ambassadører for stedet. 

– Esbjerg Bryghus-teamet.